2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Nenuobodus ruduo

Delfi.lt nuotrauka
Vėlyvas ruduo, kai dienos vidury tamsiau, negu birželio naktį, o šiaurės rytų vėjo šuorai lipdo prie veido pradėjusius pūti lapus, kurorte nebūna pats įdomiausias metų laikas. Bet ne šiemet.

Taip jau sutapo, kad spalį Druskininkai atsidūrė visos Lietuvos dėmesio centre ir čia tikrai nuobodu gali būti tik tiems, kas keliasi, eina į darbą, vykdo komandas, valgo ir tuštinasi, naudodamiesi vien stuburo smegenimis. O kadangi tokių žmogaus pavidalo daržovių tarp mūsų laikraščio skaitytojų beveik nėra, nes jo jums neatneša ir neįkiša į nasrus, tarsi jau sukramtyto maisto, o reikia sąmoningai nusipirkti, nors ir už simbolinę kainą, tai galiu su jumis nuoširdžiai apie šituos druskininkietiškus skandalus pašnekėti.

Vilniaus apylinkės teismo teisėja Diana Jankienė pirmadienį atmetė Generalinės prokuratūros prašymą panaikinti namo Druskininkų centre, ant Vijūnėlio tvenkinio kranto, statybas įteisinusius Druskininkų valdžios ir vietos žemėtvarkininkų sprendimus.

Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą, prašydama panaikinti 2011 m. spalio 4 d. Druskininkų savivaldybės patvirtintą teritorijos, esančios Turistų g. 13, Druskininkų mieste, detalųjį planą, panaikinti Nacionalinės žemės tarnybos Druskininkų skyriaus leidimą valstybinei žemės nuomai, leidimą pakeisti valstybinės žemės, taip pat – panaikinti statybų sąlygas ir leidimus, išduotus gyvenamojo namo, pastatyto adresu Turistų g. 13, Druskininkuose, buvusiems ir esamiems savininkams – Alytaus miesto gyventojui, vienos saugos firmos apsaugininkui Romui Baranauskui ir kauniečiams sutuoktiniams, verslininkui Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Teismas pripažino, kad už europinius pinigus išgražintame Vijūnėlio parke, ant tvenkinio kranto vietoje sudegusios valčių nuomos pašiūrės suręstas statinys neturėtų būti nugriautas, o kurorto savivaldybės ir Nacionalinės žemės tarnybos išduoti leidimai jį statyti, sklypo nuomos sutartys ir įmantrus tos pašiūrės sklypelio sujungimas su parku vien tam, kad kaip nors pratilptų per įstatymų landas, pripažinti teisėtais ir nepanaikinti.

Vilniaus apylinkės teismo sprendimas gali būti per 30 dienų skundžiamas aukštesnės instancijos teismui. Girdėjau, kad Generalinė prokuratūra ketina pasinaudoti šia teise.

O žiniasklaida iškart susidomėjo, kokią įtaką teismo sprendimui turėjo bylos nagrinėjimo išvakarėse paskubomis priimtas Vyriausybės nutarimas, panaikinantis kurortinių zonų apribojimus.
Šio keisto įvykio paviešinimo ir skandalingų žurnalistinių tyrimų apie Druskininkų sveikatingumo centre „Aqua“ nemokamai pramogavusius politikus autorė Vilma Danauskienė sulaukė ne tik kolegų sveikinimų bei skaitytojų padėkų, bet ir grasinančių laiškų bei apskundimo Žurnalistų etikos inspektorei.

Antradienio vakarą, kai skandalingą publikaciją „Druskininkų skandalas: „Aqua“ ir jo klientai“ naujienų portale „Delfi“ jau buvo perskaitę visi, kas tik moka skaityti ir naudojasi internetu, į straipsnio autorės Vilmos Danauskienės elektroninio pašto dėžutę pradėjo plūsti laiškai su vulgariais grasinimais.

„Nu kale, tavo lašiniai bus ištirpinti už ilgą liežuvį, sena k****“- tai bene švelniausias iš tų laiškų, o kituose vyrauja tokia leksika, kurios čia netiktų cituoti.

Grasinimų šiandien sulaukė ir Seimo Antikorupcijos komisijos narys Arvydas Anušauskas, išdrįsęs pareikalauti, kad Druskininkų skandalai būtų tiriami šioje komisijoje.

„Ilgai laukti nereikėjo – jau ryte pasiekė anonimo grasinimas susidoroti. Na, nenorėjau policijos įtraukti, bet teks,“- sakė Seimo narys.

O per pietus Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija pranešė, kad kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektorę Gražiną Ramanauskaitę – Tiumenevienę, dėl, jos teigimu, visuomenės informavimo priemonėse paskleistos informacijos, pažeidžiančios asmenų garbę ir orumą ir nesuderinamos su žurnalistinės etikos principais.

 „Socialdemokratai prašo ištirti žurnalistės Vilmos Danauskienės pastaruosius „žurnalistikos“ darbus, mūsų nuomone, prasilenkiančius su žurnalistinio darbo etika. Pastaruoju metu minėta žurnalistė vieną po kito publikuoja straipsnius, kupinus kaltinimų ir faktais nepagrįstų insinuacijų prieš eilę LSDP narių,“- rašo LSDP infocentro vadovė Jolanta Bielskienė.


O trečiadienio popietę mūsų meras „Delfi“ žurnalistų užtiktas  vienoje sostinės kavinėje susitikinėjantis su buvusiu STT vadovu, dabartiniu Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovu Žimantu Pacevičiumi. Sako, kalbėjo apie šeimos reikalus. Skaitytojai juokauja, kad žodį „šeima“ šiuo atveju reikėtų rašyti didžiąja raide, tada jis įgautų tą prasmę, kurią turi Pietų Italijoje. Bet galima ir mažąja – žmonės vis tiek supranta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą