2016 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Eurovizijos finalo rezultatai nustebino: kodėl tiek daug europiečių balsavo už prastą Rusijos dainą?



Rusijos naujienų portalai jau putojasi, neva Eurovizijos žiuri pavogė jų atstovo Lazarevo pergalę. Nes pagal žiūrovų balsavimo rezultatus jis būtų laimėjęs, o vertinimo komisijų narių balsai lėmė, kad liko tik trečias. Labiausiai, žinoma, rusus nervina Ukrainos atstovės Džamalos pergalė, nes jos dainą apie Krymo totorių tremtį jie nesėkmingai bandė uždrausti.

Liejasi kaltinimai, neva komisijų vertinimai buvo politizuoti. Antai "Komsomolskaja pravda" kursto aistras: "Зрители отказываются признавать победу украинки Джамалы - люди из разных стран пишут о том, что конкурс стал политическим, и просто потерял всякий смысл" (Žiūrovai atsisako pripažinti ukrainietės Džamalos pergalę - žmonės iš įvairių šalių rašo, kad konkursas tapo politiniu ir prarado bet kokią prasmę). Ir cituoja kelis vatnikų komentarus.

O juk Eurovizija visada buvo politinis konkursas ir daugiausiai politikos - žiūrovų balsavime. Kiekviena šalis (ne išimtis ir Lietuva) organizuoja savo išeivius kuo gausiau prabalsuoti, kaimynai balsuoja už kaimynus. Kaip tik vertinimo komisijų balsai sugrąžina bent dali objektyvumo. Taip pat ir šios nakties balsavime komisijos daugiausiai balų skyrė Australijos atstovei, kuri su jokia politika nesusijusi. Kaip tik žiūrovų balsavimas už Rusijos dainininką buvo vien tik politika, kaip ir viskas, kur dalyvauja šios šalies atstovai nuo Olimpiados iki moterų plaukimo 100 metrų baseine.

Rusija sugebėjo suorganizuoti balsavimą, įtikinti siųsti SMS žinutes visus igorius, prekiaujančius vogtų automobilių padangomis Vokietijoje ir nastias, ištekėjusias už senyvų britų. Nes pati Lazarevo daina neišsiskyrė niekuo, už ką galėjo gauti tiek balsų.

Rusijos gebėjimas paveikti europiečių balsavimo rezultatus - ar tai būtų Eurovizija, ar Olandijos referendumas dėl ES asociacijos sutarties su Ukraina man kelia nerimą. Jau labai greitai komisijų balsavimo gali neužtekti, o atvirai prorusiški politikai atsidurti ES šalių parlamentuose ir vyriausybėse. Nes Rusija į tai investuoja, o mes apsimetame, kad to nepastebime ir nė nebandome kurti naujos europinės Rusijos sulaikymo strategijos.

Eurovizijos žiūrovų balsavimas - tai dar vienas pavojaus signalas, kad priešas jau čia, Europos viduje, ir jau spėjo iščiulpti mūsų piliečių smegenis.

3 komentarai:

  1. Tai sakai dirbi nuosekliai mauro darba per delfi, kiek tau uz tai moka ka, koncerno stogautojus nusikalteliu partija bandai stumti kitus menkinant ka.
    As manau tu eisi toks pats parazitas, parsidavelis, koloborantas ir patarnautojas, koncerno podstilka-paklode.
    Kitas dalykas, dar baisiau ir tuo blogiau tau, kaip asmenybei, nes tu zinodamas, kad nusikalteliu koncernas, kuris griauna valstybes pamatus, per savo ruporus remia savo stogautojus, nusikalteliu partija.
    As manau tu esi apgailetinas nieksas, kuris prisideda prie savo valstybes naikinimo, tu net nevertas politologo vardo, tu esi aptarnautojas, patarnautojas koncerno.
    Labai tikiuosi tau uz tavo mauro darbus tau bus atlyginta, pagal nuopelnus.

    Dar pabaigai, as manau tokia patarnaujanti-aptarnaujanti ziniasklaida, banditiniai, nusiklateliu koncernai ir korumpuoti parsidaveliai, stogautojai seimo neriai esate tikru tikriausias valstybes vezys.

    https://sputniknews.lt/columnists/20180329/5561949/rusofobas-sadauskas-kvietkeviius-nusikaltlis-kolaboranto-sunus-ir-satanistas.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. http://www.ekspertai.eu/tikrieji-lietuvos-patriotai-kolaborantus-reikia-saudyti86442/

    AtsakytiPanaikinti
  3. BAIK TU VIENA KARTA PER TA DELFI SAVO NIEKINIUS PAISTALUS, KLIEDESIUS RASINETI, NIEKAM NEIDOMU TAVO PLIURPALAI.
    DAR IDOMU KIEK TAU MOKA UZ TAIP VADINAMOS ZMONIU PARTIJOS STUMIMA, VARGSELIAI TAIP VADINAMA ZMONIU PARTIJA JAU NEZINO KA DARYTI, TAI NET TOKIUS, KAIP TU SAMDO.
    ZMONEMS, DAUGUMAI JAU ATSIVERE AKYS KAS IS TIESU YRA TAIP VADINAMA ZMONIU PARTIJA, KA JINAI ATSTOVAUJA, KAS UZ JOS STOVI IR KAS YRA JU PATARNAUTOJAI, PROPOGANDONAI, TAS LABAI PUIKIAI MATOSI, NEGALVOK, KAD PAVYKS LENGVAI PRAPLAUTI SMEGENIS ZMONEMS. MANE DZIUGINA, KAD ZMONES JAU ATSKIRIA PUVEKUS NUO GRUDU.
    KOKIE JUS VISI VARGSAI, APGAILETINI NABAGAI.

    AtsakytiPanaikinti