2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Druskininkų savivaldybės tarybos narys dr. Juozas Šarkus kreipėsi į Vyriausybės atstovę Alytaus apskrityje Jolantą Kručkauskaitę dėl neteisėto Druskininkų savivaldybės tarybos sprendimo projekto

Vyriausybės atstovei Alytaus apskrityje teikiu skundą dėl neteisėtų Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko ir savivaldybės administracijos veiksmų, susijusių su 2013 m. gruodžio 30 dieną vyksiančiam Druskininkų savivaldybės tarybos posėdžiui paruoštu sprendimu „Dėl Druskininkų švietimo centro teikiamos paslaugos įkainio tvirtinimo“ projektu (pridedu kopiją). 

Kaip žinia, Lietuvos žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė, išnagrinėjusi Druskininkų nepriklausomų laikraščių „Druskonis“ ir „Druskininkų naujienos“ skundą dėl neteisėtos Druskininkų savivaldybės propagandinio leidinio „Mano Druskininkai“ leidybos, š.m. gruodžio 3 d. priėmė sprendimą, kuriame pripažino savaitraščių „Druskonis“ ir „Druskininkų naujienos“ redaktorių skundą dėl leidinio „Mano Druskininkai“ leidybos pagrįstu, nustatė grubius Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus, susijusius su leidinio „Mano Druskininkai“ leidyba, ir pripažino, kad mokesčių mokėtojų pinigais finansuojamas Druskininkų savivaldybės periodinis leidinys „Mano Druskininkai“ leidžiamas neteisėtai. Šiame sprendime Lietuvos Žurnalistų etikos inspektorė įpareigojo Druskininkų savivaldybės administraciją, šio leidinio formalųjį leidėją savivaldybės biudžetinę įstaigą Druskininkų švietimo centrą ir Druskininkų savivaldybės tarybą nedelsiant pašalinti pažeidimus, t.y.
1) Druskininkų savivaldybes taryba, Administracijos direktorius ir Druskininkų savivaldybės
administracija toliau leidžia leidinį ,,Mano Druskininkai", tačiau jis tampa neperiodiniu ir jo turinys
apsiriboja informacijos teikimu apie Druskininkų savivaldybes institucijų bei įstaigų veiklą;
2) Druskininkų Švietimo centras toliau leidžia leidinį ir jo turinys apsiriboja informacijos,
susijusios su švietimo (mokymo) funkcijos teikimu, skleidimu;
3) leidinio ,,Mano Druskininkai" leidyba nutraukiama, o Druskininkų savivaldybės institucijos
bei įstaigos informaciją apie savo veiklą skleidžia Druskininkų savivaldybės interneto svetainėje.

 Gerb. Vyriausybės atstovei Alytaus apskrityje J. Kručkauskaitei siunčiu šio Lietuvos žurnalistų etikos inspektorės sprendimo kopiją.

Tačiau nežiūrint į Lietuvos žurnalistų etikos inspektorės priimtą spendimą nedelsiant pašalinti Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas, savivaldybės administracijos direktorė V. Jurgelevičienė  bei Druskininkų švietimo centro direktorius V. Gintutis   ir toliau ne tik kad nešalina pažeidimų, bet ir toliau ciniškai įgyvendina savo planus. Š.m. gruodžio 30 d. vyksiančiam Druskininkų savivaldybės tarybos posėdžiui paruoštas sprendimo „Dėl Druskininkų švietimo centro teikiamos paslaugos įkainio tvirtinimo“ projektas, kuriame numatyta tvirtinti politinės reklamos (dėl kitais metais vyksiančių Lietuvos Prezidento ir EP rikimų) įkainį. Tokie Druskininkų savivaldybės veiksmai yra akivaizdžiai nukreipti į laisvos spaudos Druskininkuose sunaikinimą.

Remiantis Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymu, suteikiančiu teisę atlikti išankstinę savivaldybės kolegialių administravimo subjektų rengiamų teisės aktų projektų priežiūrą, prašau Vyriausybės atstovę Alytaus apskrityje imtis skubių teisinių veiksmų - stabdyti š.m. gruodžio 30 d.
Druskininkų savivaldybės tarybos posėdyje planuojamą priimti sprendimą, susijusį su Lietuvos žurnalistų etikos inspektorės  pripažinto neteisėtu savivaldybės leidinio „Mano Druskininkai“ politinės reklamos įkainių tvirtinimu, kadangi toks sprendimas dar kartą grubiai pažeistų su leidinio „Mano Druskininkai „ leidyba susijusius  įstatymus.
Dėl leidinio „Mano Druskininkai“ neteisėtos leidybos , pažeidžiant įstatymus, buvo kreiptasi ir į Seimo Antikorupcijos komisiją, todėl šio rašto kopija siunčiama ir Seimo Antikorupcinės komisijos pirmininkui gerb. V. Gailiui.

Pagarbiai, Dr. Juozas Šarkus

1 komentaras:

  1. aš šiandien labai jaudinuosi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau buvo gavę paskolą iš LAPO M-F, todėl nusprendžiau kreiptis remdamasis populiariomis rekomendacijomis ir tik prieš kelias valandas savo sąskaitoje patvirtinau bendrą 10 500 eurų sumą. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis elektroniniu paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti