2013 m. kovo 19 d., antradienis

Kas pirmais 4G ryšį pasiūlys druskininkiečiams?


Kovo 18 d. telekomunikacijų technologijomis besidomintys žurnalistai iš visos šalies suvažiavo į Alytų, kur jiems buvo pristatyta naujiena - bendrovė „Tele2“ pradėjo teikti 4G ryšio paslaugas. Druskininkiečiams šio spartaus duomenų perdavimo ryšio, grįsto LTE technologija, deja, dar teks luktelėti  o Alytuje, Jonavoje, Marijampolėje, Mažeikiuose ir Utenoje jis jau veikia.

Ruošdamasi 4G startui, bendrovė „Tele2” modernizavo savo tinklo įrangą ir bazines stotis, o Alytuje įrengė 6 4G ryšio bazines stotis. Todėl ir pirmąjį 4G modemą „Huawei" pristatymo metu gavo Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas. O jau tada jie išdalinti ir žurnalistams, kurie suskubo greičiau diegti į savo nešiojamuosius kompiuterius tvarkykles ir jungtis prie „Tele2“ tinklo. Sužinojome, kad mobiliuosiuose telefonuose 4G ryšio dar teks palaukti, nors išmaniųjų aparatų, galinčių jame veikti, turi jau daugelis.

Specialiai tam užsakytas autobusas vežiojo žurnalistus po visą Alytaus miestą, kad jie turėtų progos įsitikinti ryšio kokybe.

„Greitas, tikrai greitas,"- dalinomės įspūdžiais tarpusavyje.

Vietoje organizatorių siūlomų tinklalapių apie Alytų peržiūrinėjimo, žurnalistai surengė naujajam tinklui dar rimtesnį išbandymą - „Hangout" vaizdo konferenciją tarpusavyje ir su kituose miestuose esančiais socialinio tinklo „Google+" draugais.

Populiarindama naujas paslaugas, „Tele2” klientams pirmuosiuose 4G miestuose žada neriboti siunčiamų duomenų kiekio ir taikyti palankią kainodarą. Alytaus, Jonavos, Marijampolės, Mažeikių ir Utenos gyventojai rinkdamiesi mokėjimo planą mokės ne už parsiunčiamų duomenų kiekį, o už pageidaujamą greitį – 1, 2 arba 5 Mb/s. Tokia sparta bus pakankama net ir filmų peržiūrai internete realiu laiku. 4G mobilusis internetas, priklausomai nuo pasirinktos spartos, kainuos atitinkamai 19, 29 arba 49 litus per mėnesį.

Konkurencija mobiliojo interneto rinkoje įgauna naują pagreitį. Juk ne veltui tą pačią dieną telekomunikacijų bendrovė „Omnitel" išplatino pranešimą, kuriame primenama, kad ji pirmoji Lietuvoje savo klientams pradėjusi teikti 4G LTE paslaugas, jau įrengė 124 ketvirtosios kartos ryšį palaikančias bazines stotis. „Omnitel“ 4G ryšiu gali naudotis visi Vilniaus ir Kauno gyventojai, taip pat „Omnitel“ 4G LTE veikia Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

O mums, vartotojams, tai tik į naudą. Belieka tik sulaukti, kas pirmasis 4G tinklą įdiegs Druskininkuose ir pasiūlys mums juo naudotis už geriausią kainą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą