2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Nežengtas žingsnis link guminės moters arba Oops!... I did it again

Gal prieš porą ar trejetą mėnesio interneto socialiniuose tinkluose jau esu užsiminęs, kaip įsigijau nebrangią elektroninę cigaretę ir tą pačią dieną ją pardaviau pažįstamam druskininkiečiui, išvykstančiam dirbti į Norvegiją, kur tikri rūkalai kainuoja beprotiškus pinigus. Kažkaip nutiko, kad tie įrašai buvo pastebėti prekiautojų elektroninėmis cigaretėmis. Rugpjūčio 7 d. internetinės parduotuvės www.vape.lt atstovas Ramūnas Bruzgys ir pasiūlė nemokamai išbandyti jos parduodamą elektroninę cigaretę.
„Kol kas neigiamų ir labai blogų atsiliepimų nesulaukėme. Būtų įdomu, ar ir šitą taip greitai parduotumėte,"- rašė ponas Ramūnas.
Tegul bus pagarbintas tarp kurjerių Lietuvos paštas, nes jau kitą rytą į mano kabineto duris pasibeldė laiškanešys ir įteikė siuntą, kurioje buvo elektroninė cigaretė „Vape eGo Original".

Komplekte pridėtas USB kroviklis, du skirtingų skonių skysčio buteliukai. Pati cigaretė didoka, metalinė, laikant rankose jaučiasi svoris. Mano išsirinkti vidutinio stiprumo skysčio skoniai - tabako ir kavos. Kanapių skonio pasirinkti nebuvo galimybės. Energetinio gėrimo, medaus ir plaktos grietinėlės skonių yra, o kanapių - ne. Apsileidimas.

Žmona iškart pastebėjo, kad tas daiktas, labiau panašus ne į cigaretę, o į švirkštą, bet ne šiuolaikinį vienkartinį, o anų laikų, kuriuo mokyklos seselė badydavo putlius XX a. devintojo dešimtmečio mokinukų užpakalius.

Laikydamas rankoje prisiminiau tokį dieduką iš gretimo kaimo, rūkantį cigaretes be filtro per kaulinį kandiklį. Traukti reikia nestipriai, tolygiai ir netrumpai, tada išpučiant matosi kažkas panašaus į dūmą. Sunkiausia nuspręsti, kada jau gana, nes tikra cigaretė sudega iki galo, o čia skysčio užpildyta ir baterija pakrauta ilgam laikui. Kiekvienas parūkymas baigdavosi tuo, kad išeidavau į kiemą ir sutraukdavau tikrą cigaretę, nes žaidimas su elektronine rūkymo neatstojo. Organizmas gauna nikotino, judesiai kažkuo panašūs į rūkymą, bet panašumas tuo ir baigiasi. Kaip ir nealkoholinis alus, guminė moteris, dirbtiniai tropikai vandens pramogų parke, sniegas dengtoje slidinėjimo arenoje ir vegetariškas sojos karbonadas - tai tik pakaitalas. Jis gali būti daugiau ar mažiau kokybiškas, bet neprilygsta tikrai rūkymo, girtavimo, ištvirkavimo, pramogavimo gamtoje patirčiai. Nėra ugnies, aistros, dūmų, pragaro dervos smarvės ir jausmo, kad darau kažką blogo.

Visai kas kita, jeigu nusprendėte mesti rūkyti. Todėl netrukus pardaviau atsiųstąją elektroninę cigaretę su visais priedais gretimoje kontoroje dirbančiam žmogui, jau senokai ketinusiam atsikratyti rūkymo. Oops!... I did it again. Kainos neįvardinsiu, bet tikrai ne pusvelčiui. Su nuoširdžiausiais linkėjimais, kad jam pavyktų. O pats susiradau prietaisą cigaretėms kimšti, prisipirkau gatavų jų ruošinių su filtrais ir kelių rūšių tabako. Tikro.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą