2014 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Duokit „Maseračiui“ vasarinį numerį su palmėmis ir saulytėmis

Šią savaitę žiniasklaida kone pasimėgaudama nagrinėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtas politikų turto deklaracijas. Kurio dienraščio ar naujienų portalo straipsnius šia tema beskaitytumėte, būtinai rasite paminėtus ne tik Vyriausybės ir Seimo narių, bet ir mūsų kurorto mero turtus: „Druskininkų savivaldybės meras ir tarybos narys Ričardas Malinauskas deklaravo turintis 1,3 mln. vertės nekilnojamojo turto. Jo turimų žemės sklypų vertė siekia 391 tūkst. litų. Taip pat politikas deklaravo turintis 250 tūkst. litų vertės transporto priemonių, bei 968 tūkst. litų vertės akcijų. R.Malinauskas yra sukaupęs daugiau nei 800 tūkst. litų santaupų.“

Mano žmona, pamačius šituos skaičius, man ant smegenų lipa: „Va, žiūrėk, kokie žmonės taupūs, iš varganos mero algos, ne taip jau smarkiai už tavo didesnės, kurios gal nė jo blizgiajam kostiumui neužtektų, sugeba susitaupyti, namų ir sklypų įsigyti ir dar gausų būrį vaikų aprūpina“.

Ir kaip dabar pasiteisinti, kaip išaiškinti, kad visai mes ne pavyduoliai – kas galėtų pavydėti tokio gyvenimo, jeigu tektų taupyti kiekvieną centą, skraidyti svetimais sraigtasparniais, taikytis prisikimšti vieno kąsnio sumuštinukų visokiuose valdiškuose banketuose, kad kažką nusipirkčiau?

Bandau įrodinėti, kad deklaracijoje įskaičiuotas ir paveldėtas iš šviesios atminties mero močiutės turtas su ta visų jau aprašyta bei išrodyta tvora, įbridusia į Ratnyčios upę. O juk jo už merišką algą nepirko, bet paveldėjo ir įregistravo savo vardu. Tik neatsižvelgta į tos sodybos rinkos vertės sumažėjimą dėl pradėtos viešojo intereso gynimo bylos, kuri gali baigtis tvoros ir namo griovimu.

Kita vertus, vien tų deklaracijoje paminėtų „250 tūkst. litų vertės transporto priemonių“ privalomas civilinės atsakomybės draudimas ne centukus kainuoja. O dabar, pagal naująją tvarką, tik pabandyk tris žiemos mėnesius nedrausti apsnigtais ir apledėjusiais keliais ne itin pritaikyto važinėti „Maserati“ – taigi išbrauks iš registro ir teks išlaidauti iš naujo registruojant bei techninę apžiūrą atliekant. Ne pirmos jaunystės itališki automobiliai, kruopščiau juos patikrinus, dažnokai visokiausių bėdų turi, o detalės jų kiek daugiau negu panašaus amžiaus „Golfo“ kainuoja.

Gerai, kad bent bendrapartiečiai socialdemokratai, nors ir pavėluotai, nes išregistravimo tvarkos pakeitimai jau įsigaliojo, bet vis tik suskumba ieškoti išeičių.

„Yra nusistovėję transporto priemonių valdytojų, važinėjančių tik vasaros metu, įpročiai. Todėl būtų galima pagalvoti apie sezoninės registracijos automobilius, kurie važiuoja tik vasarą. Tokiu atveju nereikėtų transporto priemonės dalyvavimo eisme sustabdymo. Pagal tokios registracijos automobilio numerį būtų aišku, kad atitinkama transporto priemonė eisme dalyvauja tik vasarą” , - sako Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Kodėl tik vasarą? Važinėju savo griozdišku „MB ML320“ beveik vien tik žiemą, kai mano kaimą užverčia sniegu arba atšąla taip, jog dyzeliniai automobiliai neužsiveda. Tai galėčiau užsidėti žieminius numerius, jeigu būtų kokie nors gražūs, su snaigutėmis ir elniais. O “Maseračių” šeimininkams galėsite duoti vasarinius su palmėmis bei saulutėmis, kad ta pačia proga ir vandens parką pareklamuotų.

Kolega Andrius Užkalnis savo dienraščio skiltyje tiesiai šviesiai parašė, kas ir kodėl, jo manymu, laimės Vilniaus mero rinkimus. Sostinėje gyvenant jam tai geriau matyti, todėl nė nebandysiu ginčytis. Bet aną savaitgalį jis prikėlė pilną „Facebooką“ nuotraukų iš Druskininkų bei pažadėjo kažką ir apie mūsų miestą parašyti. O kol dar neparašė, skubu pasekti jo pavyzdžiu ir dalintis su skaitytojais savo nuomone, kokių rezultatų tikiuosi iš kitų metų kovą vyksiančių rinkimų: antrajame mero rinkimų ture varžysis konservatorius Vilius Semeška su liberalu Valdu Trinkūnu.


Prognozės ne iš lubų – juk beveik visi druskininkiečiai, išskyrus artimiausią mūsų caro aplinką, mato į kokią įvaizdžio krizę jis pateko pradedant skandalais ir teismais, o baigiant savivaldybės skolomis. Negi manote, kad už jį balsuos administracijos darbuotojai, „savo noru” einantys neapmokamų atostogų tarsi sunkmečiu ir matantys, kokia prabanga mėgaujasi sraigtasparniais skraidantys išrinktieji. O gal tie verslininkai, kuriems tenka stengtis demonstruoti lojalumą vietinei valdžiukei užsakinėjant jiems visai nereikalingą reklamą jos propagandiniame leidinyje? Ar kultūros ir meno žmonės, puikiai prisimenantys, kaip Druskininkų kultūros centras su kino sale pavirto prekybos centru? O gal bedarbiai, matantys, kaip mieste dirba Alytaus statybininkai, o jiems belieka rinkti šiukšles už pašalpas atidirbinėjant? Gal daugiabučių gyventojai, permokėję už šilumą iš brangiausių Lietuvoje dujų ir ne savo noru parėmę tarpininkus? Visi viską puikiai supranta, tik ne visi drįsta viešai kalbėti. Bet per rinkimus atsidėkos už viską.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą