2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Geriausiai kurortą garsina paprastų druskininkiečių geri darbai ir dėmesingumas svečiams

Vienas buvęs žurnalistas, kurio atvaizdu iliustruojamos Valstybės saugumo departamento ataskaitos, per Kurorto šventę svečiavosi Druskininkuose ir baisiai užsirūstino, kad viename dideliame SPA centre jo niekas nenorėjo aptarnauti. Matyt pažino.

Taip ir turi būti. Bet paskui, kai anas atpylė į savo visų užmirštą blogą visą susierzinimą, SPA darbuotojai pasimetė, įsivėlė su juo į beprasmį susirašinėjimą, o galiausiai dėl šventos ramybės ano atsiprašė.

Mielieji, bus gerokai paprasčiau, jeigu iškart aną vysite su švabra kuo toliau nuo savo durų nesiveldami į jokius ginčus, nes įsileidę rizikuojate sulaukti tokio priekabiavimo, kaip nutiko tam SPA centrui. Todėl rekomenduoju Druskininkų verslininkams išdalinti savo darbuotojams iguanos nuotraukas ir instruktuoti, kad tada, kai ateis į tą atvaizdą panašiausias klientas, be jokių komentarų užtrenkti prieš nosį duris. To didelio SPA patirtis puikiai iliustruoja, kuo rizikuoja nepaklausiusieji tokio patarimo.

Kitas, gerokai kuklesnis žmogus sulaukė savo šlovės valandos ir deramo įvertinimo. Vyriausybės rūmuose surengti kasmetiniai Lietuvos fotografų apdovanojimai „Gintarinis Žaltys 2014“, kuriuose buvo paskelbtos geriausios Lietuvos gamtos fotografų nuotraukos. Lietuvos gamtos fondo prizą „Lietuvos gamtos įvairovė” šiemet pelnė druskininkiečio Jono Bilinsko nuotrauka „Gervės”. Sveikinu!

Geriau už pompastiškas šventes ar astronomines pinigų sumas kainuojančius užsakomuosius straipsnius nacionalinėje žiniasklaidoje mūsų kurortą garsina paprastų druskininkiečių geri darbai ir dėmesingumas kurorto svečiams. Pavyzdžiui, per visus naujienų portalus pasklidusi žinia apie Druskininkų policijos pareigūnų Vyganto Bužio ir Valdo Pilecko suteiktą pagalbą kelyje kurorto viešniai Justinai K.

„Balandžio 24 d., apie 2 valandą nakties, Druskininkuose, važiuodama į namus išgirdau keistą bildesį savo automobilio kairiajame rate. Išlipusi iš transporto priemonės pamačiau, jog automobilio ratas buvo be oro. Toliau tęsti kelionės nebegalėjau, todėl teko prašyti netoliese patruliavusių jau minėtų pareigūnų pagalbos. Paprašius pagalbos, nudžiugino pareigūnų noras padėti. Pareigūnai buvo labai geranoriški ir tolerantiški bei operatyviai padėjo išspręsti problemą. Vos po keliolikos minučių galėjau tęsti kelionę į namus. Dar kartą dėkoju šiems pareigūnams už supratimą ir rūpestį bei noriu palinkėti kuo geriausios sėkmės jų nelengvame, iššūkių reikalaujančiame darbe. Sėkmės!“- rašo Justina.

O štai vietinė valdžiukė, panašu, jau prarado šio amžiaus pradžioje kitas savivaldybes stebinusį gebėjimą pritraukti investicijas. Beliko tik Europos Sąjungos ir mūsų valstybės pinigai, kurių skyrimą lyg užsimerkę pirmiausiai savam veikėjui skiria ministerijų valdininkai. Bet verslas pinigus skaičiuoja kitaip, todėl griūvančios „Nemuno“ sanatorijos niekaip nepavyksta parduoti.

O štai Palangoje, vietoje kadaise buvusio Jūrininkų ligoninės reabilitacijos centro, daugiau nei 6 ha plote, bus statoma moderni sanatorija. Joje bus teikiamos apgyvendinimo, gydymo mineraliniu vandeniu ir purvu paslaugos, o vandens pramogų ir sporto kompleksu bei konferencijų salėmis galės naudotis ne tik sanatorijos pacientai, bet ir kurorto gyventojai bei svečiai. Projektą įgyvendina Šiaulių banko antrinė įmonė UAB „Minera“ drauge su AB „Eglės“ sanatorija. Palangoje „Eglė“ savo dydžiu prilygs Druskininkų to paties pavadinimo sanatorijai, tačiau ji bus moderniausia ir teiks daugiausiai gydymo paslaugų. Be to, vandens pramogų zonoje planuojama įrengti baseiną su trim ar keturiais 25 metrų ilgio plaukimo takeliais, bus atskira zona su suslėgto vandens srovėmis ir pirčių bei masažų zona.


Pasakoju tai jums be jokios piktdžiugos, veikiau su trupučiu apmaudo, kad druskininkiečiai, svaigstantys nuo savigyros, kokie mes čia pažangūs, patrauklūs ir šviesmečiais visus pralenkę, nepastebi, kad investicinė aplinka jau kurį laiką kinta ne mūsų naudai. Dėl investicijų tenka konkuruoti su savivaldybėmis, kurios gal ir ne taip garsiai giriasi, bet bent neturi gyvų pavyzdžių, kaip didžiausi investuotojai, išdrįsę turėti savo nuomonę, buvo paversti visuomenės priešais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą